26 Şubat 2023 Pazar

Cordoba, İspanya'da Bir Gün Nasıl Harcanır?

 

Cordoba, İspanya'da Bir Gün Nasıl Harcanır?

Cordoba, İspanya'da Bir Gün

Cordoba, İspanya'da Bir Gün Nasıl Harcanır?

Cordoba, İspanya'da bir günden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi mi merak ediyorsunuz?

İşte bu güzel şehre mükemmel bir günübirlik gezi yapmanın yolu!

Cordoba, İspanya'nın en büyüleyici yerlerinden biridir. Güney İspanya'nın Endülüs bölgesinde yer alan Cordoba, Sevilla'dan veya yakınlardaki diğer şehirlerden günübirlik kolay ve popüler bir gezidir.

Cordoba'yı benzersiz kılan, kültürlerin ve tarihin ilginç karışımıdır. Bir zamanlar bir Roma kasabası, daha sonra bir İslam başkenti ve sonunda bir Hristiyan şehriydi.

İşte Cordoba, İspanya'da harika bir gün geçirmenin yolu!

 

Cordoba, İspanya'da Bir Gün

 

Ulaşım

Cordoba'ya Sevilla, Granada ve Malaga'dan trenle kolayca ulaşılabilir.

Sevilla veya Malaga'dan hızlı trenle yolculuk bir saatten az sürer. Granada'dan yaklaşık 1,5 saat sürer. Gidiş-dönüş tren biletleri 20 ila 40 ABD Doları arasında değişebilir.

Sürüş önemli ölçüde daha yavaştır ve 1,5 ile iki saat arasında sürebilir. Otobüse de binebilirsiniz, ancak tren daha hızlı ve karşılaştırılabilir bir fiyat olduğundan, en iyisi sadece trene binmek.

Her gün Cordoba'ya gidiş-dönüş epeyce tren var. Sabah herhangi bir saatte Cordoba'ya giden bir trene binmek ve öğleden sonra veya akşam dönmek kolaydır.

Cordoba'daki tren istasyonu, tarihi merkeze ve turistik yerlere yürüme mesafesinde (yürüyerek yaklaşık yirmi dakika) veya kısa bir taksi/Uber yolculuğu mesafesindedir.

Tren bileti satın almak için tıklayınız.

 

Cordoba'da Ne Yapılır?

Cordoba oldukça kompakt bir şehirdir ve önemli noktalarının çoğu bir günde görülebilir. Cordoba'ya yapacağınız günlük gezinizde kaçıramayacağınız en iyi şeyler burada.

 

Roma Köprüsü Cordoba

1. Roma Köprüsü'nde yürüyün

Cordoba'daki en ikonik mimari parçalardan biri Roma Köprüsü'dür.

Aslen M.Ö. 1. yüzyılda inşa edilen bu köprü, kentteki Roma etkisinin bir örneğidir. Sadece köprüde dolaşmak, manzarayı izlemek ve her zaman çalan müzikal sanatçıları dinlemek güzel. Game of Thrones  hayranları  bu köprüyü bir çekim yeri olarak da hatırlayabilir!

Şehrin orta çağ kapısı Torre de Calahorra köprünün sonunda yer alır ve şehrin harika manzaralarını görmek için tepeye tırmanabilirsiniz.

 

Cordoba, İspanya'da Bir Gün

2. Mezquita Katedrali'ni ziyaret edin

Kelimenin tam anlamıyla "cami katedrali" anlamına gelen bu bina, yüzlerce yıl boyunca bir İslam camisiydi, ancak daha sonra 1236'da bir Katolik kilisesine dönüştürüldü. Dönüşüm, İslam ve Hristiyan mimarisinin büyüleyici bir karışımıyla sonuçlandı ve burayı dünyanın en eşsiz katedrallerinden biri haline getirdi. .

Kurtuba

Bu, Cordoba'da yapılacak en ünlü şeylerden biridir ve kaçırılmaması gerekir! Mezquita'nın avlusunda ücretsiz dolaşabileceğiniz gibi, katedrale giriş için ücret ödemeniz gerekiyor.

 

Cordoba, İspanya

3. Cordoba'nın teraslarını keşfedin.

Cordoba yaz aylarında çok sıcak oluyor, bu nedenle şehir merkezindeki tüm evler havadar iç avlular ve avlularla inşa edildi. Verandanızı yemyeşil bitki ve çiçeklerle güzelleştirmek bir gelenek haline geldi ve şimdi her Mayıs ayında, özel evler halka açıldığından şehirdeki en iyi verandalardan bazılarını ziyaret edebileceğiniz bir Veranda Festivali düzenleniyor.

Mayıs ayında Cordoba'yı ziyaret etmeseniz bile, ünlü teraslara bir göz atabilirsiniz. "Patios Cordobeses", yıl boyunca açık olan büyüleyici bir verandadır.

 

Palacio de Viana

4. Palacio de Viana'da dolaşın.

Cordoba'daki günümün en önemli olaylarından biri Palacio de Viana'yı ziyaret etmekti.

Şehrin ortasındaki bu Rönesans sarayı, hepsi son derece güzel olan bir düzineden fazla temalı terasa sahiptir. Onları keşfetmek için kolayca bir saatten fazla harcayabilirsiniz.

Cordoba, İspanya'da Bir Gün

Bahçeleri ve açık alanları içeren rehbersiz bir tura çıkabileceğiniz gibi, sarayın içini de kapsayan rehberli bir tura çıkabilirsiniz. Orada olduğum zamanlama nedeniyle sadece kendi kendine rehberli turu yaptım ama sarayın içini de görmeyi çok isterdim. 

 

Cordoba, İspanya Gezilecek Yerler

5. Alcazar'ı ziyaret edin

Cordoba'nın Alcazar'ı, başlangıçta Cordoba Halifeliği tarafından ve daha sonra Hıristiyan krallar tarafından kullanılan ve şimdiki tam adı olan Alcazar de los Reyes Cristianos'a götüren tarihi bir saraydır.

Ne yazık ki Cordoba'da geçirdiğim gün boyunca Alcazar'ı ziyaret edemedim ama çok güzel görünüyor.

 

Nerede kalınır

Cordoba'ya yapacağınız günlük gezinizi bir gecelik geziye dönüştürmek ister misiniz?

İşte geceyi burada geçirmek isterseniz, Cordoba’daki uygun fiyatlı butik oteller…

Bu güzel şehirde biraz daha zaman geçirmek istiyorsanız, Cordoba da harika bir hafta sonu gezisi yapar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...