26 Şubat 2023 Pazar

Sevilla, İspanya'dan Günübirlik Geziler

 

Sevilla, İspanya'dan Günübirlik Geziler

Bu gönderi, Sevilla, İspanya'dan en iyi günübirlik geziler hakkında.

Sevilla, İspanya'nın dördüncü en büyük şehri ve ülkedeki en sevdiğim yer!

Güney İspanya'nın Endülüs bölgesinde yer alan Sevilla, bölgede birçok günlük gezi yapmak için iyi bir konuma sahiptir. Bu günlük gezilerin çoğu için arabaya bile ihtiyacınız yok, çünkü birkaç istisna dışında, bu günlük gezi yerlerinin hepsine trenle kolayca erişilebilir.

Günübirlik geziler için çok fazla seçenek var. Sevilla'dan bir gün içinde manzaralı kasabaları, tarihi simge yapıları, güzel plajları ve hatta diğer ülkeleri keşfedebilirsiniz!

Sevilla, İspanya'dan en iyi günübirlik gezilere göz atın.

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

1. Kurtuba

Güzel Córdoba, Sevilla'dan en çok puan alan günlük gezilerden biridir. Daha sonra katedrale dönüştürülen bir cami olan Mezquita ile ünlü bu tarihi şehir, Sevilla'dan sadece bir saatlik tren yolculuğu mesafesindedir.

Mezquita'nın yanı sıra, Yahudi Mahallesi'nin pitoresk Arnavut kaldırımlı sokaklarında kaybolmanın, Roma Köprüsü'nde (Game of Thrones'ta çekim yeri olarak kullanılır) gezinmenin ve Palacio de Viana'nın on üç bahçesinde dolaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Devamını Okuyun:  Cordoba, İspanya'da Bir Gün Nasıl Harcanır?

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

2. Granada

Granada, Sevilla'dan yapılması gereken bir başka günlük gezi. Bu tarihi Endülüs şehrinin öne çıkan özelliği, keşfederek yarım gününüzü kolayca geçirebileceğiniz devasa bir saray ve kale olan Alhambra'dır. Daha sonra, güzel beyaz badanalı binaları ile saray duvarlarının dışındaki Mağribi Mahallesini keşfedebilirsiniz.

Bu, erken başlamak isteyeceğiniz bir günlük gezi, çünkü Granada Sevilla'dan trenle 2,5 saat uzaklıktadır. Elhamra turu içeren rehberli bir günlük gezi için rezervasyon yaptırmak da mümkündür .

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

3. Ronda

Güney İspanya'daki Pueblos Blancos'un (Beyaz Köyler) belki de en ünlüsü Ronda'dır. Bu beyaz badanalı kasaba, dramatik ve nefes kesen manzaralara açılan bir dağ geçidinin üzerindeki bir uçurumun üzerinde yer almaktadır. En iyi manzaralar Casa del Rey Moro bahçelerinde bulunabilir.

Kasabayı geçit boyunca birbirine bağlayan Puente Nuevo köprüsünü de kaçıramazsınız. Ronda'ya Sevilla'dan trenle ulaşılabilir ve yolculuk 2,5 saatin biraz altında sürer.

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

4. Cadiz

Sahile vurmak ister misin? Sevilla'nın İspanya'nın güneyindeki konumuyla ilgili harika şeylerden biri, ülkenin sunduğu en iyi plajlardan bazılarına hiç de uzak olmamanızdır.

Popüler bir sahil destinasyonu Cadiz'dir. Bu sahil kasabası, güzel beyaz badanalı eski şehri ve birçok plajıyla ünlüdür. Cadiz, Sevilla'dan trenle sadece bir saat 45 dakika uzaklıktadır.

 

5. Malaga

Sevilla'dan günübirlik kolay bir gezi yapan bir başka kıyı destinasyonu Málaga'dır. Sevilla'dan trenle iki saatin biraz altında olması, onu harika bir gün kaçamağı yapıyor. İspanya'nın ünlü Costa del Sol'undaki bu kasaba, esas olarak plajlarıyla tanınırken, bundan çok daha fazlasına sahiptir!

Málaga, antik Roma Tiyatrosu'nun iyi korunmuş kalıntıları da dahil olmak üzere birçok tarihi simgesel yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin yukarısındaki bir tepenin üzerinde bulunan Alcazaba kalesi ve sarayı da dahil olmak üzere birçok Mağribi simgesi vardır. Ve son olarak Málaga, aslında Málaga'da doğmuş olan ünlü İspanyol ressamın birçok eserini içeren Picasso Müzesi'ne ev sahipliği yapmaktadır!

 

6. Tanca

Bu, bu listedeki açık ara en iddialı, ama aynı zamanda en eşsiz günlük gezilerden biri. Sevilla'dan Fas'ın Tanca kentine bir günde gitmek mümkün. Organize bir tur için rezervasyon yaptırmanız gerekecek , ancak bu, başka bir ülkeyi (ve kıtayı!) sadece bir günde ziyaret etmenin en iyi yoludur.

Tangier, İspanya'dan Cebelitarık Boğazı'nın hemen karşısındadır. Tarifa'da İspanyol tarafından bir feribota binecek ve ardından Fas'ın Tangier kentine varacaksınız. Fas kültürüne bir göz atmak ve en ünlü şehirlerinden birini keşfetmek istiyorsanız, ancak zamanınız kısıtlıysa, günübirlik bir gezi sizin için iyi bir seçimdir.

 

7. Marbella

Sevilla'dan başka bir plaj günü gezisi için, sahil kasabası Marbella'ya gidin. Málaga'dan çok uzakta olmayan Costa del Sol'da lüks bir tatil beldesi olarak bilinir.

Bu, bir arabaya sahip olmanın en iyi olduğu bir günlük gezi çünkü 2,5 saatlik bir yolculuk. Bununla birlikte, doğrudan otobüs veya tren treni bulunmadığından, toplu taşıma araçlarıyla varmak dört saatten fazla sürebilir.

 

8. Carmona

Güzel Orta Çağ kasabası Carmona, tarih ve kültürle doludur. Bu doğal kasaba, Mağribi Alcazar ve Roma Nekropolü dahil olmak üzere tarihin farklı zamanlarından birçok simge yapıyla doludur. Bu büyüleyici kasabayı keşfederek kolayca bir gün geçirebilirsiniz.

Ve Carmona'nın tadını çıkarmak için uzağa gitmenize gerek yok. Sevilla'dan günlük gezi olarak ziyaret etmek son derece kolaydır, çünkü sadece otuz dakikalık kısa bir tren yolculuğu mesafesindedir.

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

9. Cebelitarık

Cebelitarık, Sevilla'dan çok özel bir günlük gezi. Cebelitarık, İspanya anakarasında yer almasına rağmen aslında bir İngiliz Denizaşırı Bölgesidir ve bu da onu kültürel açıdan çok farklı kılmaktadır.

Cebelitarık'ta yapılacaklara gelince, yapılacak en ünlü şey Cebelitarık Kayası'na yürüyüş yapmak ve kıyı şeridindeki birçok yürüyüş parkurunun tadını çıkarmaktır. (Afrika'yı uzaktan görebilirsin!) Kendi araban yoksa, Cebelitarık en iyi organize edilmiş bir günlük turla ziyaret edilir. Sevilla'dan arabayla yaklaşık 2,5 saat uzaklıktadır, ancak otobüs veya trenle iyi bağlantılara sahip değildir.

 

Sevilla'dan Günübirlik Geziler

10. Jerez

Sevilla'dan son bir günlük gezi, genellikle sadece Jerez olarak bilinen Jerez de la Frontera'dır. Bu tarihi kasaba, Cadiz'e yakındır, bu da onu plaja günübirlik bir gezi ile kolayca birleştirebileceğiniz anlamına gelir.

Jerez şerisiyle ünlüdür ve aslında güney İspanya'da dünya çapında özel olarak şeri üretiminin yapıldığı üç kasabadan biridir. Şehirdeki içkicilerde şeri tadabilirsiniz. Jerez'deki bir başka popüler aktivite de Endülüs Binicilik Sanatları Okulu'ndaki geleneksel at dansı gösterilerini izlemektir. Jerez, Sevilla'dan trenle sadece bir saat uzaklıktadır.

 

Sevilla, İspanya'dan Günübirlik Geziler

Sevilla, güney İspanya'da harika bir şehirdir ve konumu ve tren bağlantıları, aynı zamanda Endülüs'ü ve ötesini keşfetmek için mükemmel bir üs olduğu anlamına gelir.

Bunlar, İspanya'nın daha fazlasını keşfetmenizi sağlayacak Sevilla'dan yapılacak en iyi günlük gezilerden bazıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...