Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğrudan bir peri masalının sayfalarından fırlamış gibi görünen Fransa'nın küçük köyleridir.

İşte seyahat kova listenize eklemek için Fransa'daki en güzel 15 köy:

 

1. Colmar, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus: 70.284

Colmar, Fransa'nın Alsace bölgesinde, Almanya sınırına yakın renkli bir kasabadır. Rengarenk yarı ahşap evleri ve dolambaçlı kanallarıyla Colmar, Fransa'nın en güzel köylerinden biri olma iddiasında.

 

2. Chamonix, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  8.906

Kayak pistleri ve kış sporları ile ünlü Chamonix, Fransız Alpleri'nde, İsviçre sınırına yakın şirin bir kasaba. Karla kaplı binaları ve dramatik dağ ortamıyla bu kasaba, gerçek bir kış harikalar diyarıdır.

 

3. Bayeux, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  13.656

Bayeux, Normandiya'daki Aure Nehri üzerinde, kıyıdan çok uzakta olmayan şirin bir köydür. Bayeux büyüleyici bir ortaçağ tarihine sahipken, aynı zamanda II. Dünya Savaşı sırasında Müttefikler tarafından kurtarılan ilk kasaba olarak yakın tarihte bir yer edinmiştir.

 

4. Annecy, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  125.694

Güneydoğu Fransa'da, İsviçre sınırına yakın bu dağ kasabası, bir hikaye kitabından fırlamış gibi görünüyor. Orta büyüklükte bir şehir olduğu kadar bir köy olmasa da eski Annecy kasabası, renkli evleri ve güzel kanallarıyla küçük bir köy hissi veriyor.

 

5. Eguisheim, Fransa

Nüfus:  1.734

Fransa'nın bu güzel köyünü ziyaret ettiğinizde kendinizi bir Grimm Kardeşler masalına girmiş gibi hissedeceksiniz. Fransa'nın Alsace bölgesinde yer alan Eguisheim, renkli yarı ahşap evler ve dar, dolambaçlı sokaklarla doludur.

 

6. Moustiers Sainte-Marie, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  693

Provence'ta kayalık uçurumların eteğinde yer alan Moustiers-Sainte-Marie komünü, güney Fransa'nın en güzel köylerinden biridir. Ayrıca muhteşem bir nehir kanyonu ve doğal park olan Gorges du Verdon'un girişinde yer almaktadır.

 

7.Saignon, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  1.012

Provence'taki bu ufacık küçük yamaç köyü cazibeyle dolu. Saignon'da sarmaşıklarla kaplı evler, uykulu meydanlara uzanan dar, dolambaçlı yollar ve rahat bir yaşam temposu bulacaksınız.

 

8. Saint-Cirq-Lapopie, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  208

Ortaçağ kenti Saint-Cirq-Lapopie, Fransa'nın en güzel köylerinden biridir. Lot Nehri üzerindeki bir uçurumun üzerinde yer alan bu kasaba, pişmiş toprak çatılı eski taş binalara ve müstahkem bir Orta Çağ kalesine ev sahipliği yapar.

 

9. Gordes, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  1.974

Muhteşem bir tepe köyü olan Gordes, güney Fransa'nın mücevherlerinden biridir. Yakınlarda bulunan Senanque Manastırı'nın ünlü lavanta tarlaları, en iyi Temmuz ayında tam çiçek açarken görülür.

 

10. Collonges-la-Rouge, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus: 491

Collonges-la-Rouge köyünün adında kırmızı anlamına gelen “rouge” kelimesinin olması şaşırtıcı değil. Fransa'nın Nouvelle-Acquitane bölgesindeki bu eşsiz köydeki binalar, renklerini inşa edildikleri yerel demir açısından zengin kumtaşından alıyor.

 

11. Rochefort-en-Terre, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  632

Kuzeybatı Fransa'daki Brittany bölgesinde yer alan küçük Rochefort-en-Terre köyü, ilginç, hikaye kitabı niteliğindedir. Bu güzel Fransız köyü, yarı ahşap evlere ve Arnavut kaldırımlı dolambaçlı yollara ev sahipliği yapmaktadır.

 

12. Saint-Paul-de-Vence, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  3.451

Saint-Paul-de-Vence, Fransız Rivierası'nda Nice'in yukarısındaki tepelerde yer alan şirin bir kasabadır. Sanatseverlerin cenneti olarak bilinen bu şirin kasaba, birçok sanat müzesi ve galeriye ev sahipliği yapıyor.

 

13. Beynac-et-Cazenac, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus: 552

Dordogne Nehri'nin kıyısında sevimli Beynac-et-Cazenac köyünü bulabilirsiniz. Güzel taş evlerin sıralandığı başıboş yolları, 12. yüzyıldan kalma etkileyici bir Orta Çağ kalesi olan Château de Beynac'a çıkar.

 

14. Beuvron-en-Auge, Fransa

Fransa'nın En Güzel Köyleri

Nüfus:  194

Kuzey Fransa'da, Normandiya kıyılarına çok da uzak olmayan Beuvron-en-Auge, güzel yarı ahşap evleri olan küçük bir komündür.

 

15. Dinan, Fransa

Avrupa'daki masal kasabaları

Nüfus:  11.003

Dinan, Fransa'nın kuzeybatısındaki Brittany bölgesinde güzel bir kasabadır. Bu antik köy, arnavut kaldırımlı dar sokaklara, yarı ahşap evlere ve eşsiz bir Kelt mirasına ev sahipliği yapmaktadır.

 

Fransa'daki bu güzel köylerden hangisi favoriniz?