26 Şubat 2023 Pazar

Atina, Yunanistan'da Yapılacak En İyi 10 Şey

 

Atina, Yunanistan'da Yapılacak En İyi 10 Şey

Bu yazı, Atina, Yunanistan'da yapılacak en iyi şeyler hakkında.

Atina beni gerçekten şaşırtan bir şehir. Daha önce bir gemi yolculuğuyla Yunanistan'a gitmiştim, Yunan adalarında üç gün geçirmiştim. Ama başkentine hiç gitmemiştim.

Bu yaz sonunda Atina'yı ziyaret ettim ve burayı çok sevdim! Gitmeden önce, kirli, gürültülü ve kalabalık olduğu gibi sadece birkaç yarı olumsuz şey duymuştum ve Yunan adalarına gitmeden önce orada sadece birkaç güne ihtiyacınız var. Bu şeyler daha az doğru olamazdı!

Atina sonunda dünyadaki en sevdiğim şehirlerden biri haline geldi ve orada dokuz gün geçirdim.

Bence herhangi bir Yunanistan güzergahında mutlak bir zorunluluktur . Orada sadece iki veya üç gün ayırabilirseniz, sorun değil. Yine de öne çıkanların çoğunu görebileceksiniz. Ama Atina'da geçirecek daha çok zamanınız varsa pişman olmayacaksınız ve şehre aşık olacağınızı garanti ederim!

Atina, Yunanistan'da yapılacak en iyi şeylerden bazıları şunlardır:

 

1. Akropolis Müzesi'ni ziyaret edin

Akropolis, tüm Atina'daki açık ara en ünlü manzaradır.

Şehrin yukarısındaki bir tepede yer alan bu antik kompleks, Parthenon'u ve diğer yapıları içerir. Ancak Akropolis'e gitmeden önce  Akropolis Müzesi'ne uğramanızı tavsiye ederim.

Önce Akropolis'e gittim, sonra müzeye gittim ve keşke tam tersini yapsaydım!

Akropolis'in tepesinin aşağısında yer alan Akropolis Müzesi, Akropolis'ten çıkarılan mermer heykelleri ve diğer kalıntıları içerir ve artık onları elementlerden korumak için içeride tutulması gerekir. Bu müzeyi ziyaret ederek Akropolis hakkında çok daha fazla bağlam kazanacak ve eski zamanlarda yapıların nasıl göründüğünü tasavvur edebileceksiniz.

Müze ayrıca Akropolis'in muhteşem manzarasının yanı sıra bir açık hava kafesi sunmaktadır.

 

Atina, Yunanistan Gezilecek Yerler
Önce Akropolis Müzesi'ne gidin!

 

2. Akropolis'i ziyaret edin

Akropolis Müzesi'ni inceledikten sonra, Akropolis'i ziyaret etmek için tepeye çıkın !

Akropolis, 2500 yıl önce şehrin koruyucu tanrıçası Athena'ya ithafen inşa edilmiştir. (Atina… Athena… oradaki benzerliği görüyor musunuz?!) İkonik Parthenon, Athena Nike Tapınağı ve Dionysos Tiyatrosu dahil olmak üzere komplekste epeyce kalıntı var.

Akropolis'i ziyaret etmek için en iyi zaman akşam saatleridir. Yaz aylarında, Akropolis saat sekize kadar açıktır, bu nedenle saat altı gibi oraya gidebilir ve işler soğumaya başladıktan sonra keşfetmek için bolca zamanınız olabilir. Sabah ilk iş açıldıklarında da gidebilirsiniz.

Akropolis'te çok az gölge olduğunu ve orada güneşin kavurucu derecede sıcak olduğunu unutmayın! Bu yüzden bol güneş kremi, şapka giyin ve bol su alın!

 

Atina, Yunanistan Gezilecek Yerler
Bu fotoğraf öğlen çekildi - bunun yerine akşam gidin!

 

3. Antik Agorayı Keşfedin

Akropolis dışında Atina'da ziyaret edilebilecek en iyi kalıntı Antik Agora'dır.

Agora, Atina'daki yaşamın merkeziydi ve tüm ünlü filozofların takıldığı ve fikir alışverişinde bulunduğu yerdi. Buradaki kalıntıların çoğu sadece kaya yığınları ve sütun parçalarından ibaret AMA inanılmaz derecede korunmuş bir tanesi var, Hephaestus Tapınağı.

Komplekste ayrıca girişinize dahil olan ve stilin antik çağlardan günümüze ilerleyişini gösteren çok sayıda mermer heykelin bulunduğu bir müze de bulunmaktadır.

Agora'nın etrafında dolaşırken, şehrin ve Akropolis'in muhteşem manzaralarıyla da karşılaşacaksınız. Akşamları gitmenizi tavsiye ettiğim bir diğer yer burası. Günün en sıcak saatinde ziyaret ettiğim Akropolis'in aksine, Antik Agora'ya akşam saatlerinde gittim ve harikaydı.

Akropolis gibi, yazın sekize kadar açık, yani oraya altı civarında gidebilirsiniz.

 

Atina, Yunanistan'da Ne Yapılır?
Hephaestus Tapınağı en iyi korunmuş kalıntılardan biridir.

 

4. Ücretsiz bir yürüyüş turuna katılın

Her şehirde yaptığım ilk şeylerden biri  ücretsiz bir yürüyüş turuna çıkmak.

Yeni bir şehri tanımanın ve önemli noktaları görmenin harika bir yolu. Bu yaptığım tur ve kesinlikle tavsiye ederim. 2,5 saat ve Atina'da harika yerler göreceksiniz.

Akşamları yapılacak şeyler önermeye devam ettiğimi biliyorum ama aynı şey bu yürüyüş turu için de geçerli!

Akşam altıda sunulan yürüyüş turunu yaptım ve yaptığım için çok mutlu oldum. O zamana kadar hava soğumaya başlamıştı ve güneş eskisi kadar güçlü değildi. Sonunda gün batımını da görmeliyiz. Açıkçası, sabahın veya öğleden sonranın sıcağında 2,5 saat boyunca Atina'yı dolaşmayı hayal edemiyorum.

Unutulmaması gereken bir şey daha, ücretsiz bir yürüyüş turu olsa da rehberinize bahşiş vermeyi unutmayın!

 

5. Gün batımını izleyin

Atina'daki gün batımları gerçekten muhteşem. Yunan adalarındaki ünlü gün batımlarını hep duyarsınız ama aynı gün batımlarını Atina'da da görürsünüz!

Atina, Yunanistan'da yapılacak en iyi şeylerden biri gün batımının tadını çıkarmaktır.

Akropolis veya Antik Agora'yı bitirdikten sonra bir akşam Areopagus'a gidin. Akropolis girişinin karşısında bulunan dev bir kayadır ve gün batımını izlemek için popüler bir yerdir. Şehrin, Akropolis'in ve gün batımının 360 derecelik muhteşem manzarasını göreceksiniz.

 

Atina, Yunanistan'da Ne Yapılır?
Cidden harika gün batımlarına hazır olun.

 

6. Anafiotika'yı Keşfedin

Ücretsiz yürüyüş turumda harika küçük Anafiotika mahallesini keşfedebildiğim için çok mutluyum , çünkü aksi takdirde onu asla bulamayacağımdan şüpheliyim!

Anafiotika, daha turistik olan Plaka semtinin bitişiğinde, Akropolis'in altında yer alan bir mahalledir. 18. yüzyılda Kiklad adası Anafi'den işçiler tarafından adadaki evlerindeki köylerine benzeyecek şekilde tasarlanmış.

Bu mahallede rengarenk çiçeklerle bezenmiş beyaz badanalı evler, minik taş sokaklar, parlak mavi kapılar ve şehrin inanılmaz manzaralarını bulacaksınız. Temelde Santorini gibi Yunan adalarından birinde bir köye adım atmış gibi hissediyorsunuz ama Atina'nın tam kalbindesiniz!

 

Atina, Yunanistan Gezilecek Yerler
Anafiotika, Atina'nın en eşsiz bölgelerinden biridir.

 

7. Çatı katından manzaranın keyfini çıkarın

Atina ile ilgili harika şeylerden biri, Akropolis şehrin yukarısındaki bir tepenin üzerine çok yüksek inşa edildiğinden, şehirdeki çoğu çatının muhteşem bir manzaraya sahip olmasıdır.

Atina'da şehrin ve ünlü tepe kalıntılarının muhteşem manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda çatı katı barı ve restoran arasından seçim yapabilirsiniz. Hava karardığında akşam yemeği için birine gitmenizi tavsiye ederim, böylece geceleri aydınlatılan Akropolis'i görebilirsiniz!

 

8. Ulusal Bahçede Rahatlayın

Atina'dayken sıcaktan kaçmak için birkaç kez sakin Ulusal Bahçeye gittim . Bu yemyeşil park, Atina'nın tam merkezinde yer alır, ancak şehrin koşuşturmacasından bir mola sunar. Öğleden sonra birçok gölgeli patikada gezintiye çıkın.

Ardından, her saat başı gerçekleşen Yunan Parlamentosu dışındaki Muhafızların Değişimini izlemek için parkın bitişiğindeki Syntagma Meydanı'na uğrayın. Ne olduğunu bilmiyorum ama bu törenlerle ilgili bir şeyler bana her zaman çok eğlenceli geliyor.

 

Atina Gezilecek Yerler
Ulusal Bahçe serin ve dinlendiricidir.

 

9. Şehri yukarıdan görün

Atina'da denize kadar uzanan doğal manzaralar sunan iki büyük tepe vardır: Lycabettus Tepesi ve Filopappou Tepesi. İkincisi, Akropolis'in hemen arkasında bulunan biraz daha merkezidir.

Her ikisi de harika manzaralar sunar ve gün batımını yakalamak için iyi yerlerdir. Sadece yürüyerek ulaşılabilen ve yirmi dakikalık yürüme mesafesindeki Filopappou Tepesi'ne çıktım. Görünüşe göre, Lycabettus Tepesi'nin zirvesine yürüyerek ya da taksi ya da teleferikle çıkabilirsiniz. Ayrıca yirmi dakikalık bir yürüyüşle ilgili ama daha dik. 

 

Atina, Yunanistan Gezilecek Yerler
Filopappou Tepesi'nden manzara.

 

10. Ulusal Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edin

Ulusal  Arkeoloji Müzesi,  bu listede Atina'dayken şahsen yapmadığım tek şey ama o kadar şiddetle tavsiye edildi ki burada bahsetmek zorunda kaldım.

Tarih öncesi çağlardan geç antik çağlara kadar Yunanistan'ın her yerindeki arkeolojik alanlardan eserler içerir. Yani daha eski bir tarih arıyorsanız, gidilecek yer burası.

Bu devasa müzeyi dolaşarak kolayca birkaç saat geçirebilirsiniz. Burası, dışarının en sıcak olduğu öğleden sonra serinlemek için ziyaret etmek için iyi bir yer olacaktır.

 

Atina'da Yapılacak Şeylerde Tasarruf Edin

Atina'yı ziyaret ederken dikkat edilmesi gereken bir nokta, Atina'nın en popüler arkeolojik alanları için kombine bilet satın alarak tasarruf edebileceğinizdir .

Birleşik bilete aşağıdakilere giriş dahildir:

  • Atina Akropolü
  • Atina Antik Agorası
  • Kerameikos 
  • Olympian Zeus Tapınağı 
  • Atina Roma Agorası ve Rüzgar Kulesi
  • Hadrian'ın Kütüphanesi
  • Aristoteles Lisesi

Kombine biletin maliyeti 30 €'dur ve satın alındığı günden itibaren 5 gün geçerlidir. Yukarıda listelenen sitelerin herhangi birinin bilet gişesinden şahsen satın alabilirsiniz.

Akropolis için tam yetişkin bileti 20 € ve Antik Agora için tam yetişkin bileti 10 € olduğu için, kombine bileti alabilir ve ardından diğer çeşitli kalıntıları ziyaret edebilirsiniz.

Bununla birlikte, indirimli giriş için hak kazanırsanız, birleşik bilet almak yerine harabe biletlerinizi tek tek satın almak muhtemelen daha ucuz olacaktır. Yaşınıza ve nereli olduğunuza bağlı olarak indirimli (yarı fiyatına) ve hatta ücretsiz bilet alabilirsiniz.

Bu yüzden gitmeden önce biraz araştırma yapın ve kombine bilet almanın sizin için iyi bir anlaşma olup olmayacağını iki kez kontrol edin, ancak yetişkinlerin çoğu için paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca, Atina'ya sezon dışında (Kasım'dan Mart'a kadar) seyahat ediyorsanız, harabelerin ve müzelerin çoğuna herkes  için indirimli giriş yapıldığını unutmayın  . Bu nedenle, kapalı sezonda ziyaret etmek, paradan tasarruf etmenin ve daha az kalabalığın ve daha ılıman sıcaklıkların keyfini çıkarmanın harika bir yolu olabilir.

 

Atina, Yunanistan'da Yapılacak En İyi Şeyler

Bu gönderi size Atina, Yunanistan'da yapılacak en iyi şeylerden bazılarını gösterdi.

Atina en sevdiğim şehirlerden biri haline geldi ve umarım sizinkilerden biri olur! İnanılmaz tarihi, harika yemekleri, güzel manzaraları ve eğlenceli havası arasında, Atina harika bir şehir ve sonunda Yunanistan gezinizin en önemli noktası olabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...