25 Şubat 2023 Cumartesi

İrlanda'da Gidilecek En İyi 6 Yer

 

İrlanda'da Gidilecek En İyi 6 Yer

İrlanda'da gidilecek en iyi yerleri mi arıyorsunuz?

İşte Emerald Isle'da ilk kez ziyaret edenler için kaçırılmayacak 6 yer.

Benim gibi 5-7 gün gibi kısa bir süre için İrlanda'yı ziyaret ediyorsanız, bu inanılmaz yerler size bu ülkenin sunduğu her şeyi tattıracak.

1. Dublin

İrlanda'da Dublin'den başka nereden başlanır?

Dublin, Batı Avrupa'daki diğer başkentlere benzemez. Yarım milyonu biraz aşan nüfusuyla, Londra ve Paris gibi büyük şehirlere kıyasla oldukça küçük ve ev gibi hissettiriyor.

Dublin'de yapılacak en iyi şeylerden bazıları…

  • Barları ve İrlanda müziği ile tanınan hareketli Temple Bar bölgesini ziyaret edin
  • Trinity College arazisinde yürüyün ve büyüleyici Trinity College Library'ye göz atın
  • Şehrin merkezindeki etkileyici Dublin Kalesi'ni keşfedin
  • Birayı seviyorsanız, Guinness Storehouse'da mükemmel bir birayı nasıl dolduracağınızı öğrenin.
  • Dublin'in birçok müzesini ziyaret edin (çoğu %100 ücretsizdir!)

Dublin çok büyük olmadığı için 2-3 günde birçok önemli yeri görebilirsiniz. Şahsen Dublin'de bir hafta kaldım ve şehirde birkaç tam gün geçirdim ve mükemmel bir denge olan ülke çapında birkaç günübirlik geziler yaptım. Kendimi Dublin'e dayandırmaktan gerçekten keyif aldım!

Dublin, İrlanda


2. Moher Kayalıkları

Moher Kayalıkları, İrlanda'da en çok ziyaret edilen yer ve nedenini anlamak zor değil. Kayalıkların engebeli güzelliğini keşfetmekle İrlanda gezisi tamamlanmış sayılmaz.

İrlanda'nın batı kıyısında yer alan, okyanusun üzerine tünemiş bu büyüleyici yeşil kayalıklar, ülkenin neden Emerald Isle olarak bilindiğinin bir örneğidir.

Dublin'den biraz uzak olmasına rağmen, Moher Kayalıkları günübirlik gezilere değer. Ayrıca , bu tam günlük tur aracılığıyla Galway ziyareti ile birleştirilebilir (ki ben aldım ve şiddetle tavsiye ediyorum.)

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler


3. Kilkenny

Kilkenny, Dublin'in sadece 1,5 saat güneyinde güzel bir şehirdir. Buraya şehir demek biraz yanıltıcı çünkü 25.000'den biraz fazla nüfusu olan hareketli küçük bir kasaba ama aynı zamanda Marble City olarak da bilinen Kilkenny, 1609'da resmi şehir statüsü aldı ve bu nedenle böyle anılıyor.

Kilkenny'deki en önemli yerlerden biri, 1195 yılında inşa edilen, şehrin merkezinde duran etkileyici Kilkenny Kalesi'dir. Kalenin etrafındaki parklar ve nehir kıyısındaki yürüyüş yolları gibi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Kilkenny, bir öğleden sonrayı sadece şirin ana alışveriş caddelerinde ve "kayma yollarda" (veya ara sokaklarda) gezinerek ve güzel Nore Nehri boyunca öğle yemeği yiyerek geçirmek için mükemmel bir yerdir.

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler

Kilkenny İrlanda

 

4. Wicklow Dağları

Wicklow Dağları, Dublin'den çok uzakta olmayan, İrlanda'nın en doğal alanlarından birini oluşturur. Bütün bu alan, inişli çıkışlı tepeleri, puslu vadileri ve birçok pastoral yürüyüş yolu ile tanınır.

En güzel bölgelerden biri, 6. yüzyıla kadar uzanan eski bir manastır yerleşimine ev sahipliği yapan Glendalough Vadisi'dir.

Dublin'den yaptığım ve gerçekten keyif aldığım bir günlük turda Wicklow Dağları, Glendalough ve Kilkenny'yi ziyaret ederek İrlanda'nın bu bölümünün tadına bakabilirsiniz .

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler

Wicklow Dağları

 

5. Belfast

Dublin'in iki saatten daha az kuzeyinde, Kuzey İrlanda'nın başkenti olan karanlık bir geçmişe sahip ilgi çekici bir şehir olan Belfast var. Kuzey İrlanda aslında İngiltere'nin bir parçası ve İrlanda'dan ayrı bir ülke olsa da, ikisi arasında sınır yoktur. 

Bu yüzden İrlanda gezisi sırasında Kuzey İrlanda'yı ziyaret etmek çok kolay ve bence herkes yapmalı. Belfast, Kuzey İrlanda'daki “Sorunlar” ve 1998'e kadar yaklaşık otuz yıl süren bu şiddetli etno-milliyetçi çatışmanın tarihi hakkında bilgi edinmek için gidilecek yer.

Günümüzde Belfast çok güvenli, ancak Belfast'ın Katolik ve Protestan mahalleleri arasındaki dikenli tel duvarlar ve kapılar şeklinde hala çatışmanın acımasız hatırlatıcıları var. Şehrin tarihini deneyimlemenin en iyi yollarından biri, bir yerel ile siyah taksi turu yapmaktır.

Belfast Kuzey İrlanda

 

6. Dev Geçidi

Kuzey İrlanda'dayken, Giant's Causeway'e bir gezi şarttır.

Moher Kayalıkları gibi, bu da İrlanda'nın sunabileceği en dramatik ve engebeli manzaralardan bazıları. Dünya dışı kıyı manzaraları kesinlikle nefesinizi kesecek.

Katıldığım ve zamanınız kısıtlıysa tavsiye edeceğim bu tam günlük organize turda, Belfast ziyaretini Giant's Causeway ziyaretiyle kolayca birleştirebilirsiniz  . (Her ne kadar bunu İrlanda'dayken yaptığım üç günlük geziler arasında en aceleye getirilmiş olanı bulsam da, bu yüzden ayıracak daha fazla zamanınız varsa, bunun yerine birkaç gününüzü Kuzey İrlanda'ya ayırmak isteyebilirsiniz.)

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler

Devlerin geçiş yolu

 

İrlanda'da Gidilecek En İyi Yerler

Bunlar İrlanda'da gidilecek en iyi yerlerden bazıları!

İrlanda nispeten küçük olmasına rağmen, bu güzel ülkede hala gitmek istediğim tonlarca yer var. Ancak ilk kez gelen bir ziyaretçi için yukarıdaki yerler Emerald Isle'a harika bir giriş sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...