26 Şubat 2023 Pazar

Yazın Paris'te Yapılacak 10 Eğlenceli Şey

 

Yazın Paris'te Yapılacak 10 Eğlenceli Şey

Paris'te yaz çok eğlencelidir. Her zaman çok şey oluyor ve görülecek ve keşfedilecek çok şey var! İşte yaz aylarında Paris'te yapılacak en sevdiğim on şey.

yaz aylarında paris

1. Günü Fête des Tuileries'de geçirin

Louvre yakınlarındaki zarif Tuileries Bahçesi, her Temmuz ve Ağustos aylarında dev bir açık hava karnavalına dönüşüyor. Gezintiler, oyunlar ve tabii ki tatlı krepler ve pamuk şeker gibi lezzetli ikramlar var!

Devasa Dönme Dolabı veya sizi Paris çatılarının üzerinde bir gezintiye çıkaran salıncakları kaçırmayın. Karnavala giriş ücretsizdir ve bireysel cazibe ile ödeme yaparsınız.

Fête des Tuileries hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

2. Sahile gidin!

Her yaz, Seine Nehri'nin uzun bölümleri, Paris Plajları için şezlonglar ve şemsiyelerle kaplı bir kumsala dönüşür. Bir günü geçirmek için sahil boyunca güneşlenmekten veya sunulan ücretsiz egzersiz veya dans derslerinden yararlanmaktan daha iyi bir yol yoktur.

Hatta mayonuzu giyebileceğiniz özel kabinler ve kanallardan birinde üç adet devasa yüzme havuzu bulunmaktadır. Paris Plajları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın .

3. Kanalda piknik

Öğleden sonra başlayıp gecenin geç saatlerine kadar, Paris'teki Canal Saint-Martin'in kıyıları, su kenarında takılan, yemek yiyen ve içen arkadaş gruplarıyla dolu.

Kendinize bir piknik hazırlayın ve güzel bir öğleden sonra veya akşam için Canal Saint-Martin'i çevreleyen yapraklı yeşil ağaçların altında bir yer belirleyin!

4. Lüksemburg Bahçesi'nde Dinlenme

Saint-Germain-des-Prés'deki Lüksemburg Bahçesi, Paris'teki en sevdiğim park. Bununla ilgili bir şey çok şık ama aynı zamanda rahat. Ünlü yeşil sandalyelerden birine oturun ve parkta insanları izlemenin keyfini çıkarın. Veya San Francisco Book Company veya Berkeley Books gibi yakındaki İngilizce kitapçılardan birinde durun ve parkta okumak için yanınızda bir kitap getirin!

5. Açık havada bir film izleyin

Her yaz Cinema en Plein Air festivali Paris'teki Parc de la Villette'e gelir. Giriş ücretsizdir ve battaniyeler 7 Euro'ya kiralanabilir. Filmler akşam karanlığında başlar, ancak iyi bir yer kapmak için oraya erken gidin!

Festivalde her yaz gösterilen birçok İngilizce film var - ayrıntılar için buraya tıklayın .

6. Bisiklete binin

Paris'in Velib' adında harika bir bisiklet kiralama programı var. Şehrin her yerinde Velib' istasyonları bulacaksınız ve bisiklet kullandığınız her yarım saat için sadece 1 euro ödeyerek bisiklete binebilirsiniz.

İşiniz bittiğinde, onu herhangi bir Velib' istasyonuna geri götürün. (Şehirde 1.200'den fazla var.)

Kültür Gezisi, Paris'te harika bir bisiklet yolu listesine sahiptir.

7. Bir Paris parkını keşfedin

En ünlü Paris parklarından bazıları Jardin du Luxembourg (kişisel favorim) ve Jardin des Tuileries'dir. Ancak bu parklar yazın dolup taşabiliyor.

Yerel halk arasında daha popüler bir park için 19. bölgedeki Parc des Buttes-Chaumont'a gidin. Bu geniş park, daha popüler olan Paris parklarından daha az resmidir ve dinlendirici bir yaz günü geçirmek için mükemmel bir yerdir. Yanınıza piknik ve şık bir güneş şapkası almayı unutmayın !

8. Alışveriş yapın

Her yaz, Paris'teki hemen hemen her mağazanın camlarını "SOLDES" ilan eden dev tabelalar doldurur. Altı aylık satışlar (satışlar) Paris'te alışverişe gitmek için en iyi zamandır. Satışlar genellikle Haziran ayı sonunda başlar ve Temmuz ayı sonuna kadar devam eder.

En yüksek indirimler için indirim döneminin sonuna doğru alışverişe gidin. Kıyafet, ayakkabı ve el çantalarını %60-70 indirimli fiyatlarla kolayca bulabilirsiniz.

9. Çatı barında gün batımını izleyin

Paris'te bir yaz gününü güneş batarken ve şehrin ışıkları yanarken çatı katındaki bir barda dinlenmekten daha iyi ne olabilir? Trendy çatı barları Paris'te her zaman açılır. İşte en iyilerinden birkaçı:

  • Le Georges (Center Pompidou'da)
  • Le Perchoir (Le Marais'deki şık mekan)
  • Le Zyriab (Institut du Monde Arabe'de)
  • La Terrasse (Galeries Lafayette'de)

10. Bastille Günü'nü kutlayın

14 Temmuz Bastille Günü, Fransız ulusal günü. Gün boyu şenliklerin yapıldığı Paris'te günü geçirmek için daha iyi bir yer yoktur. Sabah Champs-Elysées'deki büyük askeri geçit törenini veya hava karardığında Eyfel Kulesi'ndeki havai fişekleri kaçırmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...