25 Şubat 2023 Cumartesi

Bilmeniz Gereken 10 Temel İngiltere Seyahat İpuçları

 

Bilmeniz Gereken 10 Temel İngiltere Seyahat İpuçları

En son ülke genelinde 10 günlük bir karayolu gezisi de dahil olmak üzere birkaç kez İngiltere'ye gittim. İngiltere harika bir tatil yeridir ve seyahatinizde harika zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

İşte gitmeden önce bilmeniz gereken 10 temel İngiltere seyahat ipucu:

1. Para birimi İngiliz Sterlini'dir.

İngiltere'de (ve Birleşik Krallık'ın geri kalanında) para birimi Euro değil İngiliz Sterlini'dir.

ABD dolarınızı sterline çevirirken çok değer kaybedeceğinizi unutmayın. Bu yazıyı yazarken 1 USD 0,79 GBP değerinde ki bu aslında oldukça iyi bir döviz kuru. Tarihsel olarak 1 USD, 0,60 GBP kadar düşük bir değere sahip olabilir.

İngiltere Seyahat İpuçları

2. Kredi kartınızda çip olduğundan emin olun.

İngiltere'de birçok yer yalnızca çipli kredi kartlarını kabul eder (kaydırarak değil, kart okuyucuya yerleştirdiğiniz türden). Ayrıca kredi kartınızın arkasını da imzalamanız gerekir.

İşte en sevdiğim seyahat kredi kartları , bazıları yabancı işlem ücreti olmayanlar da dahil.

3. İngiltere'de Londra'dan daha fazlası var.

Pek çok insan İngiltere'ye gidiyor ve sadece Londra'yı ziyaret ediyor.

Kısıtlı zamanınız varsa, sadece Londra'yı ziyaret etmek tek seçeneğiniz olabilir ve gerçekten harika bir şehir. Ama daha fazla zamanınız varsa, Londra dışına da çıkmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Londra'ya iki saat içinde Oxford, Stratford-upon-Avon, Cotswolds ve Stonehenge gibi birçok harika yer var.

İlgili:  Ziyaret Etmeniz Gereken En İyi 7 Cotswolds Köyü

En İyi Cotswolds Köyü

4. Arabayı yolun yanlış tarafından kullanıyorlar.

İngiltere'de bir araba kiralayacaksanız (Londra'da gerekli değildir, ancak başka bir yere gidecekseniz son derece yararlıdır), yolun "yanlış" (sol) tarafında araç kullandıklarını unutmayın.

Buna alışmak çok zaman alabilir, ancak bir kez alıştığınızda, o kadar da kötü değil.

5. Bir SIM kart satın alın.

İngiltere'deyken verilere, telefon görüşmelerine ve kısa mesajlara erişmek istiyorsanız, vardığınızda yerel bir SIM kart satın almanızı tavsiye ederim.

İngiliz cep telefonu sağlayıcısı EE, 10 GB'lık veri artı aramaları ve metinleri 10 £ karşılığında sunuyor. Londra Heathrow Havalimanı'ndaki otomatlarda bile SIM kart satıyorlar!

6. Para biriktirmek için London Pass'ı alın.

Arkadaşım ve ben birkaç yıl önce Londra'ya gittiğimizde London Pass'ı aldık ve sonunda çok iyi oldu.

London Pass tam olarak nedir? Bu, Londra'daki 80'den fazla cazibe merkezini ziyaret etmenizi sağlayan bir geçiştir. Londra Kulesi, Westminster Abbey, The Shard, Shakespeare's Globe Theatre gibi yerleri ziyaret etmek isterseniz çok çabuk amorti eder. şehir) ve Thames nehri gezisi.

London Pass incelememin tamamını buradan okuyabilirsiniz .

Yurtdışında Eğitim Nasıl Karşılanır?

7. Londra pahalıdır.

Londra dünyanın en pahalı şehirlerinden biridir, bu nedenle oteller, ulaşım, yemek ve gezi için bütçenizi planlarken bunu aklınızda bulundurun.

Londra'nın dışına çıktığınızda, fiyatlar o kadar da kötü değil.

İlgili:  Seyahatte Tasarruf Etmenin 25 Yolu

8. Londra'da tonlarca ücretsiz müze var.

Londra birinci sınıf müzelerle doludur ve en iyi yanı, çoğunun tamamen ÜCRETSİZ olmasıdır.

British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria & Albert Museum ve Tate Modern, Londra'da ücretsiz girişi olan harika müzelerden sadece birkaçıdır.

Herhangi bir özel sergi görmek isterseniz ücret ödemeniz gerekebilir ancak kalıcı koleksiyonlara giriş her zaman ücretsizdir.

9. Yanınıza bir şemsiye ve yağmurluk alın.

Ne yazık ki, İngiltere'nin yağmurlu ve gri olduğu klişesi çoğu zaman doğrudur.

İngiltere'ye yaptığım son 10 günlük gezide, tüm gün yağmur yağmadığı ve hatta güneşin dışarı çıkıp göründüğünden daha az olduğu birkaç günümüz vardı.

İngiltere'ye seyahatiniz için yanınıza küçük bir şemsiye ve kuru kalmanız için hafif bir yağmurluk alın.

En İyi Cotswolds Köyü

10. Bir İngiliz priz adaptörü getirin.

Normal Avrupa priz adaptörlerinin İngiltere'de çalışmadığını zor yoldan öğrendim. Birleşik Krallık, İrlanda ve Hong Kong için çalışacak özel bir priz adaptörüne ihtiyacınız olacak.

Bu adaptör harika bir seçenektir çünkü aynı anda üç cihazı (kameranız, telefonunuz ve dizüstü bilgisayarınız gibi) şarj edebilmeniz için iki USB şarj bağlantı noktasıyla birlikte gelir.

Bunlar, gitmeden önce bilmeniz gereken en iyi 10 İngiltere seyahat ipucum. Londra ve İngiltere'yi ilk ziyaretinizse , sizin için heyecanlıyım! Umarım bu ipuçları seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

Yolculuğun tadını çıkar!

1 yorum:

Fransa'nın En Güzel 15 Köyü

  Fransa'nın En Güzel 15 Köyü Fransa, Paris, Nice ve Marsilya gibi güzel şehirlerle doludur.  Ancak çoğu zaman göz ardı edilen, çoğu doğ...