En İyi Cotswolds Köyü

Bibury, İngiltere için Eksiksiz Kılavuz

İngiliz şair William Morris, Bibury'yi "İngiltere'nin en güzel köyü" olarak adlandırdı ve ben de ona katılma eğilimindeyim.

Cotswolds'a yaptığım dört günlük gezimde, bölgenin geri kalanını keşfetmek için mükemmel bir üs olan Bibury köyünde kaldım.

İster sadece birkaç saatliğine günübirlik bir gezi için ziyaret ediyor olun, ister Cotswolds geziniz için kendinizi buraya dayandırıyor olun, Bibury için tam rehberim burada.

Bibury Hakkında

Bibury, İngiltere'de bir AONB (Üstün Ulusal Güzellik Alanı) olan Cotswolds bölgesinin ortasında yer alan, sadece 627 nüfuslu küçük bir köydür.

Çok küçük bir köy olmasına rağmen, yaz aylarında turistlerle dolup taşar. Turistlerin çoğu ya bağımsız olarak ya da tur otobüsüyle günübirlik gezi için gelir.

Bibury'nin ana çekiciliği, Arlington Row'un tarihi kır evleridir (Cotswolds'ta kolayca en çok fotoğraflanan manzara), ancak birkaç başka güzel cazibe merkezi de vardır.

Oraya nasıl gidilir

Bibury, Londra'dan arabayla yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan bir bölge olan Cotswolds'ta bir köydür.

Bibury'ye gitmenin açık ara en iyi yolu araba sürmek ve Cotswolds'daki diğer köyleri keşfetmek istiyorsanız bir arabaya ihtiyacınız olacak.

Cotswolds köylerinin çoğunda tren istasyonu yoktur ve otobüsler seyrek ve yavaştır.

Nerede kalınır

Bibury çok küçük bir yer olduğu için konaklama için sadece birkaç seçenek var:

The Swan Hotel:  Bibury köyündeki tek oteldir. Arabaların mola verdiği 17. yüzyıldan kalma, sarmaşıklarla kaplı güzel bir handa yer alan The Swan Hotel, lüks konuk odaları, bar, birahane, sahil manzarası ve peyzajlı bahçeler sunmaktadır. Oranlar için buraya tıklayın.

Airbnb:  Başka bir seçenek de Airbnb'de kalmaktır. Ben de öyle yaptım ve bu kır evinde harika bir deneyim yaşadım . Bir mutfağa sahip olmak güzeldi çünkü kır evinde her gün yiyecek alabiliyor, kahvaltı ve diğer öğünleri yiyebiliyorduk.

Kiralayabileceğiniz birkaç pansiyon ve tatil evi daha var, ancak Airbnb üzerinden rezervasyon yaptırmanın en kolay ve en ucuz olduğunu buldum.

Nerede yenir

Nerede kalınacağı gibi, çok küçük olduğu için Bibury'de nerede yemek yeneceğine dair pek fazla seçenek yok!

The Catherine Wheel:  Burası köy barı ve Bibury'de kaldığımız süre boyunca iki gece burada yemek yedik. İyi yemek ve güler yüzlü hizmet ile sadece klasik bir İngiliz pubı.

The Swan Hotel:  The Swan, zarif bir ortamda kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği servis etmektedir. Barda ya da brasserie'de yemek yiyebilirsiniz. (Bar daha ucuzdur.) Harika bir ortam ve iyi yemek.

Alabalık Çiftliği:  Bu, küçük bir kafeye bağlı çalışan bir alabalık çiftliği olduğu için bir restoran değil! Bibury gezimde buraya vejeteryan olduğum için gitmedim ama yerel alabalık tatmak istiyorsanız burası tam yeri. Kafede taze alabalık, sandviçler ve tatlılar servis edilmektedir.

Bibury'de market yok, bu yüzden market alışverişi yapmak için Cirencester'a (yaklaşık yirmi dakika uzaklıkta) gitmeniz gerekecek.

Ne yapalım

Arlington Row'a hayran kalın:  Bu, Bibury'deki ve muhtemelen tüm Cotswolds'daki en ünlü küçük caddedir. Turistler, 14. yüzyıldan kalma dokumacı kulübelerinden oluşan bu büyüleyici, pastoral sırayı görmek için dünyanın her yerinden geliyor. Bibury'yi yüksek sezonda ziyaret ediyorsanız, arka planda hiç kimse olmayan evleri fotoğraflamak için sabah erkenden gitmeyi unutmayın.

Alabalık Çiftliği turuna çıkın:  İngiltere'nin en eski alabalık çiftliklerinden biri olan Bibury Alabalık Çiftliği'nin içine girmek sadece birkaç sterline mal oluyor. Hatta kendi alabalıklarınız için balık tutabilir ve akşam yemeğinde yiyebilirsiniz.

Mary's Kilisesi'ni Görün:  Arlington Row'u geçerek Coln Nehri boyunca dolaşın ve Bibury'deki ana köy kilisesi olan St. Mary's Kilisesi'ne varacaksınız. Bu kilise 11. yüzyıldan beri var ve dışarıya dikilmiş bir sürü gülle oldukça güzel.

Yürüyüşe çıkın:  Bibury'de fazladan birkaç saatiniz varsa, neden güzel kırsalda yürüyüşe çıkmıyorsunuz? Bu 5,5 millik dairesel yürüyüş sizi nehir boyunca, inekler ve koyunlarla dolu meralardan, bir ormandan ve antik bir Roma yolundan geçirecek. Cotswolds'ta bir yaz öğleden sonra geçirmek için mükemmel bir yol!